Supa pasata de legume

Printeaza

Supa pasata de legume din: cartofi, morcovi, patrunjel, pastarnac, telina, unt, faina, lapte si sare.

Ingrediente:Supa_pasata_de_legume

  • 4 cartofi mari
  • 3 morcovi
  • doua radacini de patrunjel
  • doua radacini de pastarnac
  • o telina
  • o lingura de unt
  • o lingura de faina
  • o ceasca de lapte dulce
  • sare

 

Mod de preparare:

Se curăţă zarzavatul, se taie în felii groase şi se pune să fiarbă în multă apă caldă, acoperit, la foc potrivit, cu puţină sare.

Când zarza­vatul s-a înmuiat biine, se scoate şi se trece prin sită.

Se pune piureul din nou în oală, se adaugă puţiină sare şi se fierbe la foc mic împreună cu un sos de făină desfăcută în lapte dulce şi o lin­gură de unt.

Se potriveşte de sare, se fierbe un sfert de oră, după care se ia oala de pe foc şi se lasă să se răcească puţin. Se serveste calda, cu crutoane de paine prajita.

Supa pasata de legume

Supa_pasata_de_legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.