Supă Mulligatawny

Printeaza

Supă Mulligatawny Supa Mulligatawny a fost inventată în India în timpul ocupaţiei britanice. Supele nu joacă un rol foarte important în bucătăria indiană, astfel încât Mulligatawny a apărut din nostalgia coloniştilor britanici după o supă bună ca la mama acasă.

Denumirea ciudată a supei derivă din cuvintele milagu thanni, care înseamnă apă piperată. Iniţial ea reprezenta un sos, care in cele din urmă a a devenit o supă iute de pui cu legume.

Primele reţete nu conţineau decât carne de pui, fiartă la foc mic, cu ceapă şi praf de curry. Astăzi ea se prepară şi cu roşii, legume, orez şi smântână. Foarte des se folosesc şi mere de tartă, care completează foarte bine aroma tare de curry. Există şi mulligatawny vegetarian, cu linte în loc de carnea de pui şi lapte de cocos în loc de smântână.

Fie că o serviţi cu carne sau fără, supa se ornează cu o mână de frunze de coriandru proaspete, tocate mărunt. Mulligatawny este un prânz ideal în anotimpul rece, în special dacă se serveşte cu o lipie indiană proaspătă. Ca şi tikka maşala de pui, mulligatawny este o mâncare tipic englezească, creată în India.

Supa_Mulligatawny_08

Supă Mulligatawny

 

Supă Mulligatawny

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.