Supă minestrone cu sos pesto

Printeaza

O reteta delicioasa de supa: ulei de masline, ceapa, moarcovi, dovlecei, ciuperci, rosii, fasole boabe, supa de legume, patrunjel, busuioc, usturoi, sare, miez de nuca, parmezan

Ingrediente:Supa_minestrone_cu_sos_pesto

  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 1 dovlecel mic
  • 100 g ciuperci
  • 1-2 roşii
  • 2 lin­guri de fasole boabe
  • 800 ml supă de legume
  • 150 g paste
  • 1 cub de condimente de supă

Ingrediente sos pesto:

  • 1 crenguţă de pătrunjel
  • 1 crenguţă de busuioc
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 1 căţel de usturoi
  • un vârf de sare
  • 1 lingură miez de nucă
  • 1 lingură parmezan ras
  • busuioc pentru decor

 

Mod de preparare:

Sosul pesto: se spală pătrunjelul şi busuiocul şi se pun în blender. Se adaugă usturoiul tocat, sarea, nuci­le şi parmezanul, apoi se mixează. Se adaugă şi uleiul de măsline. Se amestecă bine, apoi se pune la rece.

Se încinge uleiul într-o tigaie şi se căleşte ceapa, 3 minute, după care se pun şi morcovii tăiaţi cubuleţe. Se adaugă supa de legume şi se fierbe puţin.

Se spală dovlecelul, ciupercile şi roşiile. Dovlecelul se taie felii, ciupercile în opt şi roşiile bucăţele. Se pun in supa, alaturi de fasole. Se pune si cubul în supă.

Se fierb pastele si se pun in supa inainte de servire.Se presara parmezan si se decoreaza  cu busuioc.

Supă minestrone cu sos pesto

Supa_minestrone_cu_sos_pesto

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.