Supa marocana de linte incoltita

Printeaza

Supa marocana de linte incoltita din: rosii uscate, migdale, apa, linte, alge, suc de lamaie, scortisoara, chimen.

Ingrediente:Supa marocana de linte incoltita

  • o jumătate de ceaşcă de roşii uscate la soare, înmuiate în apă
  • o ceaşcă de migdale, înmuiate în apă
  • trei ceşti de apă
  • o ceaşcă de boabe încolţite de linte
  • un sfert de!ceaşcă de alge (facultativ)
  • două linguri de suc de lămâie
  • o linguriţă de scorţişoară
  • o linguriţă de chimen
  • un vârf de cuţit de sare
  • o jumătate de linguriţă de curcuma
  • o lingură de miso (facultativ).
  • o ceaşcă de ciuperci, mărunţite

 

Mod de preparare:

Amestecaţi roşiile uscate la soare şi migdalele în trei ceşti de apă, până se omogenizează. Adăugaţi boabele încolţite de linte, algele, sucul de lămâie,, scorţişoara, chimenul, sarea şi curcuma, şi amestecaţi-le până se omogenizează.

Eventual, în acest punct puteţi adăuga o lingură de miso.

Dacă doriţi ca supa să aibă o textură grunjoasă, puneţi deoparte o jumătate de ceaşcă de linte încolţită.

Turnaţi supa în farfuriile de servit şi amestecaţi în ea ciupercile mărunţite (sau jumătatea de ceaşcă de linte încolţită).

Garnisiţi cu verdeţuri proaspete, ca pătrunjelul sau coriandrul.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.