Supa de linte

Printeaza

O reteta delicioasa de supa de linte din: linte rosie, ceapa, cartofi, morcov, telina, pasta de tomate, foaie de dafin, usturoi, ulei si sare.

Ingrediente:Supa de linte

  • 500 g linte rosie
  • 2 cepe
  • 4 cartofi
  • 1 morcov
  • 1/2 telina
  • 2 linguri cu pasta de tomate
  • 1 foaie de dafin
  • 2 catei de usturoi
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Pune lintea la fiert in apa rece jumatate de ora. Strecora-o si pune-o la fiert in apa cu un praf de sare. Separat, taie ceapa mai mare si caleste-o in ulei.

Cand devine translucida, stinge cu pasta de tomate dizolvata in putina apa.

Peste lintea aproape fiarta, adauga foaia de dafin, ceapa calita, morcovul, telina si cartofii taiati cubulete.Lasa in continuare pe foc, ca sa fiarba cartofii.

Trece totul printr-o sita sau paseaza cu belnderul si adauga usturoiul zdrobit.

Dupa ce da intr-un clocot, potriveste gustul de sare.

Supa de linte

Supa de linte

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.