Supă de linte cu roşii

Printeaza

O reteta de supa de linte cu rosii din: ciuperci, apa, ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, ghimbir, tarhon si linte.

Ingrediente:Supă de linte cu roşii

  • 25 g ciuperci porcini uscate
  • 225 ml apa fierbinte
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa mare tocata fin
  • 3 catei de usturoi tocati fin
  • 1 conserva (aproximativ 400 g) rosii taiate fara adaos de sare
  • 1 lingurita ghimbir macinat
  • 1 lingurita tarhon uscat
  • 450 ml apa rece
  • 100 g linte verde sau maro aleasa si spalata

 

Mod de preparare:

Intr-un castronel se toarnă apa fierbinte peste ciuperci. Se lasă la înmuiat 20 de minute sau până când s-au rehidratat. Se scot ciupercile cu o spumieră. Se strecoară zeama şi se lasă deoparte. Se taie ciupercile în bucăţi mari.

Se încinge uleiul într-o cratiţă mare la foc potrivit. Se adaugă ceapa şi usturoiul şi se călesc amestecând des aproximativ 7 minute sau până când ceapa devine sticloasă. Se adaugă ciupercile şi apa în care au stat, roşiile cu sucul lor, ghimbirul, tarhonul şi apa rece.

Se pune şi lintea şi se dă totul în clocot. Se micşorează flacăra, apoi se acoperă cratiţa şi se fierbe la foc mic aproximativ 30 de minute sau până când lintea este fiartă. Se serveşte fierbinte. (Supa se poate răci şi păstra la frigider; se încălzeşte apoi la foc mic, adăugând puţină apă dacă este prea groasă.)

Supă de linte cu roşii

Supă de linte cu roşii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.