Supa limpede de peste

Printeaza

Supa limpede de peste din: crap, morcov, telina, ceapa, gulie, ciuperci, unt, zarzavat, sare, piper, verdeata.

Ingrediente:Supa limpede de peste

  • 2-3 capete de crap sau 1 cap de somn mijlociu
  • 1 morcov
  • 1 ţelină
  • 1 ceapă
  • 1 gulie
  • 6 ciuperci
  • 1 lingură cu unt
  • 1 l supă de zarzavat
  • 10 boabe de piper
  • sare
  • verdeaţă
  • felii de franzelă

 

Mod de preparare:

Curăţaţi bine peştele, scoateţi-i urechile, spălaţi în multă apă rece, lăsaţi să stea în apă cu oţet, în care tăiaţi o ceapă, adăugaţi sare şi piper. Lăsaţi deoparte 20 min.

Spălaţi şi curăţaţi, apoi spălaţi din nou legumele şi ciupercile, tăiaţi-le julien şi căliţi-le în unt până se înmoaie toate. Adăugaţi apă caldă, boabe de piper şi sare, fierbeţi 15 min, apoi aşezaţi peştele în supă şi mai fierbeţi 20 min.

Strecuraţi supa şi turnaţi-o în farfurii, în care aţi aşezat câte o felie de franzelă prăjită. Decoraţi cu verdeaţa tocată şi serviţi cu bucăţele de peşte fiert.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.