Supa de legume in aluat

Printeaza

Supa de legume in aluat din: unt, ceapa, usturoi, ciuperci, faina, supa de pui, salvie, vin alb, lapte, smantana, sare, piper, brandy, aluat.

Ingrediente: Supa_de_legume_in_aluat

  • 30 g unt
  • 1 ceapă tăiată mărunt
  • 2 căţei de usturoi zdrobiţi
  • 500 g ciuperci diferite tăiate în felii
  • 13 g făină
  • 1 l supă de pui
  • 5 foi de salvie, tăiate mărunt
  • 125 ml vin alb
  • 125 ml lapte
  • 125 ml smântână
  • sare şi piper negru
  • 30 ml brandy
  • 400 g aluat foietaj decongelat
  • 1 ou mare bătut

Mod de preparare:

Incălzeşte untul într-o oală şi prăjeşte ceapa până se înmoaie. Adaugă usturoiul şi ciupercile şi prăjeşte până când ciupercile îşi lasă zeama. Presară făina şi amestecă. Adaugă supa de pui şi salvia.

Adu la fierbere, redu flacăra şi fierbe timp de 20 de minute. Adaugă vinul, laptele şi smântână, asezonează şi ia oala de pe foc.

Din acest moment supa poate fi preparată ca atare sau poţi pasa legumele.

Pune supa în boluri. Preîncălzeşte cuptorul la 200°C.

Intinde aluatul foietaj şi taie discuri cu diametrul cu 2-3 cm mai mari decât bolurile de supă. Unge aluatul cu apă şi acoperă fiecare bol, presând, pentru a sigila marginile.

Unge suprafaţa discurilor cu ou şi introdu bolurile în cuptor.

Coace timp de 12-15 minute, până când aluatul devine galben şi s-a copt. Serveşte imediat.

Supa de legume in aluat

Supa_de_legume_in_aluat

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.