Supa iute-acrisoara de pui

Printeaza

Supa iute-acrisoara de pui din: ciuperci, pui, rofu, ardei, lamaie, morcov, telina, sos de soia.

Ingrediente:Supa iute-acrisoara de pui

  • 55 g ciuperci uscate
  • 1 piept de pui
  • 165 g tofu scurs
  • 680 ml supă de găina
  • 2 ardei iuţi, fără seminţe, tocaţi
  • 3 tulpini de iarbă de lămâie, strivite, fără frunze
  • 1 morcov, curăţat şi tăiat fâşii subţiri
  • 2 teline, curăţate şi tăiate fâşii
  • 3 linguri de sos de soia
  • 55 g mazăre
  • 55 g fasole boabe
  • 4 linguri de făină de porumb
  • 2 linguri de sherry sec
  • 2 linguri de coriandru proaspăt, tocat

 

Mod de preparare:

Puneţi ciupercile în 160 ml de apă fierbinte timp de 20 de minute.

Scurgeţi-le, separând ciupercile de zeamă. Tăiaţi ciupercile rehidratate cubuleţe, dacă este necesar.

Tăiaţi puiul fâşii subţiri, iar tofu în cubuleţe şi puneţi deoparte. încălziţi o oală, apoi adăugaţi ardeii iuţi şi iarba de lămâie.

Ţineţi pe foc 3 minute.

Adăugaţi ciupercile, zeama rămasă, fâşiile de pui, tofu, morcovul, ţelina şi sosul de soia. Fierbeţi 2 minute.

Indepărtaţi spuma dacă este necesar, apoi adăugaţi mazărea şi fasolea. Lăsaţi pe foc încă un minut.

Amestecaţi făina de porumb cu sherry-ul, apoi adăugaţi totul în oală şi puneţi pe foc, amestecând până când se îngroaşă puţin.

Adăugaţi şi coriandrul, amestecând. Apoi fierbeţi 30 de secunde şi serviţi.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.