Supa gustoasa de miel

Printeaza

Supa gustoasa de miel din: cozi de miel, ceapa, telina, morcovi, cartofi, rosii uscate, sare, piper, suc de rosii si apa sau supa slaba de legume.

Carnea de miel

Beneficii pentru sanatate:

  • este o sursa bogata de proteine: 100 grame de carne asigura 60% din necesarul zilnic pentru un adult.
  • datorita continutului de zinc, sistemul imunitar are numai de castigat, ranile se vindeca mai repede, stabilizeaza nivelul zaharului din sange si mentine sanatatea prostatei. O portie de 100 de grame contine 38,3% din necesarul zilnic de zinc.
  • mielul contine de asemenea o cantitate importanta de vitamina B12, necesara in formarea celulelor rosii din sange, in prevenirea anemiei, pentru un sistem nervos sanatos si pentru metabolizarea proteinelor, grasimilor si carbohidratilor.
  • vitamina B3 sau niacina este un alt element benefic continut in carnea de miel. Aceasta asigura protectie impotriva dementei si a altor boli cognitive ce vin o data cu varsta. Niacina este totodata indispensabila unei pieli sanatose si pentru buna functionare a tractului gastro-intestinal.
  • carnea de miel contine mai putine gasimi saturate (doar 36% din totalul garsimilor sunt saturate, arata studiile) comparativ cu alte tipuri de carne.

 

Ingrediente:Supa_gustoasa_de_miel

  • 4 cozi de miel, tăiate în bucăţi
  • 1 ceapă tăiată mărunt
  • 3 tulpini de ţelină tăiate mărunt
  • 2 morcovi tăiaţi în bucăţi mici
  • 2 cartofi mari, decojiţi şi tăiaţi în bucăţi mici
  • 1 pachet cu roşii uscate, tăiate mărunt
  • sare şi piper
  • 1 conservă cu suc de roşii
  • 1,5 l apă sau supă slabă de legume
  • 80 g pătrunjel proaspăt, tocat

 

Mod de preparare:

Pune într-o oală mare carnea, ceapa, ţelina, morcovii, cartofii, sucul de roşii, roşiile uscate şi apa. Adu la fierbere.

Redu focul şi lasă să fiarbă totul timp de 3-4 ore, până când carnea este moale şi cade de pe oase.

Ai grijă să înlături spuma care se formează la începutul fierberii.

Ia oala de pe foc. Scoate carnea din supă şi înlătură oasele.

Adaugă pătrunjelul, sare şi piper, pune carnea înapoi în oală şi adu la fierbere.

Serveşte supa caldă, cu pâine unsă cu usturoi.

 

Supa gustoasa de miel

Supa_gustoasa_de_miel

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.