Supa-gulas sub crusta de aluat

Printeaza

Supa-gulas sub crusta de aluat din: ceapa, usturoi, slanina, carne de vita, boia dulce, cartofi, morcovi, supa de vita, aluat, patrunjel, sare, piper si ou.

Supa_gulas_sub_crusta_de_aluat

 

Ingrediente:

  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 100 g slănină
  • 300 g carne de vită
  • 1 lingură boia dulce
  • 6 cartofi mari
  • 2 morcovi
  • 1 l supă de vită
  • 200 g aluat minune
  • pătrunjel
  • sare, piper
  • 1 ou bătut, pentru uns

 

Mod de preparare:

Se toacă ceapa şi usturoiul. Se taie slăninuţa cuburi şi se topeşte; se prăjeşte mai întâi ceapa, apoi şi usturoiul.

Se taie carnea în cuburi de 2 x 2 cm şi se adaugă la ceapă şi usturoi; se prăjeşte până se rumeneşte; se pudrează cu boia dulce şi se mai prăjeşte 1 min.

Se spală cartofii şi morcovii, se decojesc şi se taie cuburi; se adaugă la carne. Se toarnă supă. Se sărează, se piperează şi se lasă să fiarbă cca 40 min.

Se toarnă supa în boluri termorezistente. Se întinde 0 foaie de aluat groasă de cca 1 cm şi se decupează din ea discuri cu diametrul ceva mai mai mare decât al Bolurilor. Fiecare bol se acoperă cu o foaie de aluat şi se lipesc marginile; se ung cu ou bătut. Se coc cca 20 min. în cuptorul încins la 200 °C. Se presară pătrunjel proaspăt tocat şi se servesc.

 

Supa-gulas sub crusta de aluat

Supa_gulas_sub_crusta_de_aluat

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.