Supa gulas cu zarzavat si chimen
PrinteazaSupa gulas cu zarzavat si chimen din: carne de vită sau de porc, zarzavat pentru supe, cartofi, ceapă, sare, boia, ardei iute, chimen, dafin, ulei sau untură.
Ingrediente:
- 300 g carne de vită sau de porc (eventual mixtă)
- 150 g zarzavat pentru supe
- 500 g cartofi
- ceapă
- sare
- boia
- ardei iute
- chimen
- dafin cât o unghie
- 2 linguri de ulei sau 30 g untură
Mod de preaprare:
Se ia carne pentru tocană şi se taie cubbri de 2 cm. Ceapa tocată mărunt se prăjeşte sub capac în grăsime, se adaugă boia şi carnea. Se sărează şi se stinge cu apă.
Când carnea începe să se înmoaie, se adaugă zarzavatul curăţat şi tăiat în două. Când carnea este aproape fiartă, se adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe şi se fierb la foc mic până se înmoaie.
Vara se condimentează cu ardei, iarna cu ardei uscat sau cu ghiveci, sau cu pastă de ardei şi de roşii, cu chimen şi dafin, după plac.
Pofta buna!