Supa greceasca de pui
PrinteazaSupa greceasca de pui din: pulpe de pui, morcov, praz, usturoi, orez, oua, telina, sare, piper, ulei.
- 3 pulpe de pui
- un morcov
- un fir praz
- un căţel usturoi
- un cub concentrat de pui
- 100 g orez
- un fir ţelină
- 2 ouă
- o lămâie
- o lingură apă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-o oală cu doi litri de apă se pun la fiert pulpele. După 30 de minute de fierbere şi de luat spuma, se adaugă legumele curăţate, spălate şi tăiate după preferinţă.
Se lasă să ajungă la punctul de fierbere, se micşorează flacăra şi se mai ţine pe foc 10 minute. Se adaugă apoi orezul şi concentratul de pui şi se mai lasă 15 minute la fiert. Se potriveşte gustul de sare şi piper.
Intre timp, se mixează ouăle cu sucul de lămâie şi apa. Se scoate carnea din oală şi, după răcire, se taie de pe os. Se toarnă emulsia de ouă în oala de supă, se amestecă şi apoi se pune în oală carnea.
Se serveşte cu ţelină verde tocată mărunt.
Pofta buna!