Supa greceasca de pui

Printeaza

Supa greceasca de pui din: pulpe de pui, morcov, praz, usturoi, orez, oua, telina, sare, piper, ulei.

Ingrediente:Supa greceasca de pui

  • 3 pulpe de pui
  • un morcov
  • un fir praz
  • un căţel usturoi
  • un cub concentrat de pui
  • 100 g orez
  • un fir ţelină
  • 2 ouă
  • o lămâie
  • o lingură apă
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Intr-o oală cu doi litri de apă se pun la fiert pulpele. După 30 de minute de fierbere şi de luat spuma, se adaugă legumele curăţate, spălate şi tăiate după preferinţă.

Se lasă să ajungă la punctul de fierbere, se micşorează flacăra şi se mai ţine pe foc 10 minute. Se adaugă apoi orezul şi concentratul de pui şi se mai lasă 15 minute la fiert. Se potriveşte gustul de sare şi piper.

Intre timp, se mixează ouăle cu sucul de lămâie şi apa. Se scoate carnea din oală şi, după răcire, se taie de pe os. Se toarnă emulsia de ouă în oala de supă, se amestecă şi apoi se pune în oală carnea.

Se serveşte cu ţelină verde tocată mărunt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.