Supă cu găluşte de matzo

Printeaza

Supa cu galuste de matzoConsumată doar din plăcere sau pentru a sărbători Pastele, în inima fiecărui evreu supa cu găluşte de matzo ocupă un loc cu totul special. Deşi este doar o supă cu găluşte, atunci când este preparată cu drag ea poate deveni o mâncare foarte elegantă.

Supa de pui trebuie făcută în casă, din oase de pui, ceapă, morcovi, telină şi ierburi aromatice, fierte încet în apă. între obiceiurile vechi, păstrate încă de gospodinele mai bătrâne, se numără şi acela de a pune în supă picioare de pui, care o fac uşor gelatinoasă.

De obicei supa se fierbe cu o zi înainte de a fi servită, astfel încât să poată fi înlăturată grosimea întărită de la suprafaţă.

Această untură – numită schmaltz – se foloseşte apoi pentru a face gâluştele de matzo. Pentru ca acestea să fie pufoase bateţi albuşurile până formează o spumă foarte tare.

Grăsimea culeasă de pe supă se topeşte, se amestecă cu gălbenuşurile, se încorporează uşor şi făina de matzo (care se obţine din matzo măcinat) şi la urmă se adaugă spuma de albuşuri. Se formează găluşte rotunde care sunt puse să fiarbă în apă până se înmoaie.

La vremea cinei, supa se mai dă o dată în clocot cu gâluştele înăuntru şi se asezonează cu sare din belşug. In timp ce aroma supei de pui umple sufrageria, mesenii aşteaptă cu lingura în mână, nerăbdători să fie serviţi.

Supa_cu_galuse_de_matzo_07

Supă cu găluşte de matzo

 

Supa cu galuste de matzo

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.