Supa frantuzeasca de porumbel
PrinteazaSupa frantuzeasca de porumbel din: porumbei, ulei sau untură, zarzavat pentru supă, făină, lămâie, ou, sare.
Ingrediente:
- 2 porumbei fragezi
- 1 1/2 linguri ulei sau 20 g untură
- 150 g zarzavat pentru supă
- 20 g făină
- 1/2 lămâie
- 1 gălbenuş de ou
- sare
Mod de preparare:
Porumbeii curăţaţi se taie în patru, se sărează uşor şi se înăbuşă pe jumătate în grăsime, sub capac.
Apoi se adaugă zarzavatul pentru supă (morcovi, pătrunjel, o ţelină mică), se căleşte puţin şi apoi se presară o lingură de făină. Se stinge cu apă şi se fierbe până se înmoaie carnea.
Se ia de pe foc, se acreşte cu zeama de la jumătate de lămâie şi se amestecă cu 1 gălbenuş de ou. Se serveşte cu felii de lămâie.
Pofta buna!