Supa frantuzeasca cu ceapa
PrinteazaSupa frantuzeasca cu ceapa din: unt, ceapa, cartofi, cimbru, maghiran, supa de pui, smantana, sare, piper.
- 1 linguriţă unt
- 3 fire ceapă verde, rondele
- 1 ceapă, felii
- 5 cartofi, felii subţiri
- 1 vârf cuţit cimbru uscat
- 1/2 linguriţă măghiran uscat
- 1 frunză dafin
- 5 căni supă de pui
- 1/4 ceaşcă smântână
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-o oală mare, topeşti untul, la foc mic. Adaugi toată ceapa, tăiată, şi laşi să se călească 10 minute. Adaugi cartofii, sare, piper, cimbru, măghiran şi dafin, lăsând preparatul pe foc, acoperit cu capac, încă 12 minute.
Torni apoi supa de pui, reduci focul, acoperi oala parţial şi o mai laşi pe foc 30 minute. După ce s-a răcit, adaugi smântână şi poate fi servită.
Pofta buna!