Supa din piure de telina

Printeaza

Supa din piure de telina din: telina, unt, cascaval, ceapa, cartof, faina, lapte, sare.

Ingrediente:Supa din piure de telina

  • 500 g ţelină
  • o lingură unt
  • 100 g caşcaval
  • o ceapă
  • un cartof mare
  • o linguriţă făină
  • 200 ml lapte
  • sare

 

Mod de preparare:

Se curăţă ţelina şi ceapa, se spală, se taie în bucăţi potrivite şi se pun la foc în doi litri de apă rece. Când au fiert pe jumătate, se adaugă cartofii, curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi în patru.

Odată zarzavatul fiert, se dă prin sită şi se adaugă zeama împreună cu faina, desfăcută cu lapte şi sare.

După cinci minute de fiert, la foc mic, se pun untul şi caşcavalul ras. Se serveşte cu crutoane, crochete de cartofi sau saleuri.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.