Supa din piure de telina
PrinteazaSupa din piure de telina din: telina, unt, cascaval, ceapa, cartof, faina, lapte, sare.
- 500 g ţelină
- o lingură unt
- 100 g caşcaval
- o ceapă
- un cartof mare
- o linguriţă făină
- 200 ml lapte
- sare
Mod de preparare:
Se curăţă ţelina şi ceapa, se spală, se taie în bucăţi potrivite şi se pun la foc în doi litri de apă rece. Când au fiert pe jumătate, se adaugă cartofii, curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi în patru.
Odată zarzavatul fiert, se dă prin sită şi se adaugă zeama împreună cu faina, desfăcută cu lapte şi sare.
După cinci minute de fiert, la foc mic, se pun untul şi caşcavalul ras. Se serveşte cu crutoane, crochete de cartofi sau saleuri.
Pofta buna!