Supă din cuib de pasăre

Printeaza

Supă din cuib de pasăreIn China supa făcută din cuib de pasăre este foarte preţuită pentru bogatul ei conţinut nutritiv şi pentru efectele ei pozitive asupra sănătăţii. Această supă rară se face din cuiburile unei anumite specii de lăstun-mare. Este una dintre cele mai scumpe delicatese ale bucătăriei chinezeşti.

Cuiburile sunt făcute de păsări cu salivă şi se găsesc pe pereţii peşterilor, la înălţime, în toată partea de sud-est a Asiei. Pentru a ajunge la ele, culegătorii urcă pe nişte scări de bambus. Odată curăţate, cuiburile arată ca nişte mici boluri. Preţul lor se ridică la câteva mii de dolari kilogramul, ceea ce face ca supa aceasta să fie una dintre cele mai scumpe mâncăruri din lume, fiind numită şi aurul alb!

Pentru prepararea supei, cuiburile se fierb la foc domol câteva ore în supă de pasăre, până ce capătă o consistenţă gelatinoasă. Ca să se păstreze aroma, nu se adaugă prea multe ingrediente – de obicei se mai pune doar ghimbir, ou şi câteva feliuţe subţiri de şuncă Yunnam. Cuiburile se folosesc şi pentru prepararea supei tong shuii, o supă dulce din regiunea Canton, care se serveşte ca desert.

Supa din cuib de pasăre a fost considerată o delicatesă încă din vremea dinastiei Ming, servirea ei fiind până în ziua de azi cea mai mare onoare care i se poate face unui musafir.

Supă din cuib de pasăre

Supă din cuib de pasăre

 

Supă din cuib de pasăre

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • supa de cuib
Sumar
recipe image
Nume reteta
Supă din cuib de pasăre
Autor
Publicat pe
Timp preparare
Timp de gatire
Timp total

1 comentariu

  1. Foarte interesant!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.