Supă din carne de pui cu zdrenţe de ou

Printeaza

Supă din carne de pui cu zdrenţe de ou din: pui, morcov, ceapa, telina, sare, ou, verdeata, faina, ulei.

Inrgediente:Supă din carne de pui cu zdrenţe de ou

  • 1 pui mare
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 1 telina
  • 1 ou
  • sare
  • verdeata
  • 2 linguri cu faina
  • 1 lingura cu ulei

 

Mod de preparare:

Curăţaţi puiul, îl treceţi prin flacără, îl goliţi, îl spălaţi şi-1 tranşaţi. îl puneţi la fiert în apă rece.

Când dă în clocot aruncaţi apa (are multe toxine), spălaţi oala şi carnea, acoperiţi cu 2 l de apă rece şi lăsaţi să fiarbă 15 min.

Puneţi legumele să fiarbă întregi în supă, săraţi, acoperiţi vasul. Când carnea a fiert o scoateţi în castron adânc şi puneţi zdrenţele la fiert: 1 ou se bate spumă cu 2 linguri cu făină şi 2 linguri cu ulei.

Se ia din aluat cu linguriţa şi se lasă să curgă în supă.

Lăsaţi să fiarbă 10 min, stingeţi focul, presăraţi pătrunjel tocat. Carnea fiartă de pe spatele păsării, de la gât şi târtiţă se toacă mărunt şi se pune în supă (restul de carne se foloseşte pentru un alt fel de mâncare).

Serviţi supa caldă, cu sau fără pâine.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.