Supa cu carne de miel si orz din: ulei, carne de miel, ceapa, morcovi, praz, telina apio, cimbru, dafin, varza, pastarnac, orz, supa de legume si patrunjel. Inrgediente: 1 lingura de ulei, plus extra pentru legume 1 kg carne grasa de miel (spata sau pulpa), taiata in cuburi mari 1 ceapa, tocata 2 morcovi, tocati […]
Supa din carne de miel
PrinteazaSupa din carne de miel din: carne de miel, spanac, macris, ceapa, sare, delikat, smantana, sare, zahar, otet, hrean.
Ingrediente:
- 1,5 kg carne de miel
- 700 g spanac
- 350 g măcriş
- 5 fire de ceapă verde
- sare
- delikât
Pentru sos:
- 180 g smântână
- sare
- zahăr
- 1 lingură oţet
- 30-40 g hrean ras
Mod de preparare:
Fierbeţi spanacul şi măcrişul în apă cu sare. După 5 minute de clocote mici, strecuraţi verdeţurile şi tocaţi-le mărunt.
Separat, tocaţi carnea în bucăţi şi fierbeţi-le în 3 l de apă.
Luaţi spuma şi, după 10 minute, puneţi ceapa tocată mărunt, sarea, castravetele curăţat şi tăiat julien, delikat-ul şi mărarul tocat fin.
Aduceţi la masă sosul de hrean. Supa se poate servi şi caldă.
Pofta buna!
poate iti place si:
Pofta buna!