Supa deasa de grau dur si cartofi

Printeaza

O reteta gustoasa de supa deasa de grau dur si cartofi din: grau dur, cartofi albi, ceapa, dovlecei, patrunjel, spanac, usturoi, supa de legume, ulei extravirgin de masline, sare si piper.

Ingrediente:Supa deasa de grau dur si cartofi

  • 150 g grâu dur
  • 3 cartofi albi mari
  • 1 ceapă albă mică
  • 2 dovlecei
  • 2 linguri de pătrunjel tocat
  • 1 legătură mică de spanac tânăr
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 l supă de legume
  • ulei extravirgin de măsline
  • sare
  • piper negru

 

Mod de preparare:

Curăţaţi usturoiul şi puneţi-l să se călească într-o oală cu patru linguri de ulei extravirgin de măsline; aruncaţi-l, puneţi ceapa curăţa­tă şi tocată şi căliţi-o să-şi lase aroma 4 minute. Turnaţi în oală supa fierbinte, daţi-o în clocot, adăugaţi grâul şi fierbeţi-l 30 de minute.

Intre timp, pregătiţi zarzavaturile: curăţaţi cartofii, tăiaţi-i bucăţi nu prea mici, tăiaţi ca­petele dovleceilor şi feliaţi-i pe lung, spălaţi şi scurgeţi spanacul.

După ce au trecut cele 30 de minute, adău­gaţi în oală toate zarzavaturile şi, dacă supa vi se pare prea scăzută, adăugaţi zeamă de supă cu puţină apă caldă. Potriviţi de sare şi mai fierbeţi alte 30 de minute.

Stingeţi focul, condimentaţi cu piper proaspăt măcinat şi stropiţi cu un fir de ulei extra­virgin de măsline. Amestecaţi bine totul şi serviţi fierbinte, în farfurii adânci, cu pătrun­jel tocat presărat deasupra.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.