Supa de zarzavat cu perisoare din ficat

Printeaza

Supa de zarzavat cu perisoare din ficat din: ceapă, morcovi, pătrunjel, ţelină, sare, oase, untură, ficat de porc sau de pui, pătrunjel verde, chiflă, lapte, ou, pesmet, maghiran, piper măcinat, sare.

Supa_cu_perisoare_de_peste_si_tarhon

Ingrediente:

  • 100 g ceapă
  • 150 g morcovi
  • 100 g pătrunjel
  • 50 g ţelină
  • 1 linguriţă de sare
  • 300 g oase
  • 1 lingură de untură

Pentru perişoare:

  • 100 g ficat de porc sau de pui
  • jumătate de ceapă
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • 1 linguriţă rasă de untură
  • 1/2 bucată chiflă
  • 100 ml lapte
  • 1 ou
  • 1 linguriţă de pesmet
  • 1 linguriţă de maghiran
  • 1/2 linguriţă (pentru cafea) de piper măcinat
  • sare

Mod de preparare:

Chifla se în lapte. Ficatul se macină de mai multe ori. Ceapa tăiată foarte mărunt se prăjeşte în untură, se ada­ugă pătrunjelul mărunţit, sarea, piperul şi se condimentează cu maghiran.

Totul se amestecă cu un ou şi cu o lingură de pesmet. Se formează perişoare cu o lingură umedă sau cu mâna umezită şi se fierb în supa pregătită.

Oasele se pun la fiert în 800 ml apă rece, cu puţină sare. în untură se căleşte cea­pa tăiată mărunt morcovii tăiaţi felii subţiri, pătrunjelul, ţe­lina, gulia şi mazărea congelată.

Se condimentează cu sare şi piper, se adqugă zeama de pe carnea fiartă. Se fierb îm­preună.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.