Supa de vita – reteta gustoasa si usor de preparat

Printeaza

Supă de vită din: carne de vita, morcov, pastarnac, telina, ceapa, sare, piper, praz.

Ingrediente:

  • 1,5 kg carne de vită (piept, rasol, pulpă cu os cu măduvă)
  • 2-3 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 1 ţelină mai mică
  • 2 cepe
  • sare
  • piper boabe
  • partea albă de la 1 fir de praz
  • 4 l apă

 

Mod de preparare:

Spălaţi carnea apoi puneţi-o într-un vas cu 4 l apă rece şi 1 linguriţă de sare.

Lăsaţi-o să fiarbă în clocote mici, luând foarte bine spuma. Adăugaţi zarzavatul spălat, curăţat şi tăiat în jumătăţi.

După ce supa a fiert aproape 3 ore, verificaţi dacă se desprinde carnea de pe os.

Strecuraţi în vasul special numai lichidul (supa limpede). Din zarzavaturi pregătiţi o salată rusească.

Pregătiţi carnea rasol, serviţi-o cu sos de hrean, roşii, şi mărar.

Supa serviţi-o cu găluşte din griş, cu tăiţei de casă ori cu orez.

Aduceţi supa decorată cu pătrunjel verde.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.