Supa de vita cu chimen si cuisoare

Printeaza

Supa de vita cu chimen si cuisoare din: rasol de vită, oase pentru supă, zarzavat, morcovi, rădăcină de pătrunjel, gulii, ţelină, ceapă, varză creaţă, ardei, roşii, cartof, sare,  boabe de piper, chi­men, dafin, cuişoare.

Ingrediente:Supa de vita cu chimen si cuisoare

  • 1 kg rasol de vită
  • 300 g oase pentru supă
  • 500 g zarzavat
  • morcovi
  • rădăcină de pătrunjel
  • gulii
  • ţelină
  • ceapă
  • puţină varză crhaţă
  • ardei
  • roşii
  • un cartof întreg cu­răţat
  • sare
  • câteva boabe de piper
  • o linguriţă mică de chi­men
  • dafin cât o unghie
  • 2 cuişoare

Mod de preparare:

Carnea şi oasele bine spălate se pun la fiert împreună cu mirodeniile în 2 1/2. litri de apă rece. Carnea de vită trebuie să fiarbă 3 1/2 ore (în oala sub presiune numai 1 oră).

Când e fiartă pe jumătate, se adaugă zarzavatul.curăţat, rădăcinile despicate pe lungime, ceapa întreagă.

Impreună cu acestea se fierbe foarte încet, până ce carnea se înmoaie de tot.

Se ia de pe foc, se lasă cinci minute să se aşeze. Se strecoară un sfert din supă, în care se fierb pastele.

Se pun în castron şi se strecoară peste ele restul de supă.

Carnea fierbinte se scoate din supă pe un platou, se taie felii, zarzavatul se aranjează în jurul lor, şi se stropeşc cu puţină supă fierbinte.

Se servesc cu garnitură de cartofi şi cu sos, după preferinţe.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.