Supa de usturoi cu cimbru si smantana

Printeaza

Supa de usutroi cu cimbru si smantana din: usturoi, ceapa, cartofi, ulei, cimbru proaspăt, cub concentrat pasăre, smântână de gătit, apa, sare, piper, crutoane, fulgi de migdale.

Supa de usturoi cu cimbru si smantana

Ingrediente:

  • 4 căpătâni usturoi
  • 1 ceapă
  • 1 kg cartofi
  • 50 ml ulei
  • 1 crenguţă cimbru proaspăt
  • 1 cub concentrat pasăre
  • 250 ml smântână de gătit
  • 2 litri apă
  • sare
  • piper

Pentru servit:

  • crutoane
  • fulgi de migdale

Mod de preparare:

Se curăţă usturoiul si se scoa­te fiecărui căţel germenele din interior. Se taie ceapa peştişori. In oala de fiert se pune ulei şi se călesc usturoiul şi ceapa.

După ce s-au înmuiat, se adau­gă cartofii tăiaţi cuburi. Se presară concentratul, se pune crenguţa de cimbru si se toarnă apa. Se lasă să fiarbă acoperit timp de 30 de minute.

După acest timp, se scoate cimbrul, se mixează, se adaugă smântână şi se potriveşte gustul de sare şi piper. Se aduce la masă cy crutoane si fulgi de migdale uşor rumeniţi.

Supa de usturoi cu cimbru si smantana

Supa de usturoi cu cimbru si smantana

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.