Supa de taietei cu vita

Printeaza

Supa de taietei cu vita din: taietei cu ou, supa de vita, ghimbir, ceapa verde, condimente, ardei iute, sos de soia, ulei de susan, vita, sos de stridii.

Ingrediente: Supa_de_taietei_cu_vita

  • 200gr tăieţei cu ou
  • 1 l supă de vită
  • 1 bucată a 4cm de ghimbir, tăiată în bastonaşe foarte fine
  • 1 legătură de ceapă verde, partea albă tăiată grosier în diagonală, partea verde tocată
  • 1 linguriţă amestec de cinci condimente
  • 1 ardei iute roşu, curăţat de seminţe şi feliat
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingură ulei de susan
  • 2 fileuri de vită (circa 400g), fără grăsime şi tăiate subţire perpendicular pe fibră
  • 2-3 linguri sos de stridii

Mod de preparare:

Pune o oală cu Spă la fiert şi transferă tăieţeii într-un bol. Pune supa, ghimbirul, partea albă a cepelor şi amestecul de cinci condimente într-o oală mare şi lasă-le să fiarbă 5 minute.

Când apa din oală a dat în clocot, toarn-o peste tăieţei şi lasă-i să se înmoaie 3 minute (trebuie să devină moi, dar nu complet), apoi scurge-i. Adaugă-i în oala cu supă, împreună cu ardeiul iute, partea verde a cepelor, sosul de soia şi jumătate din cantitatea de ulei de susan şi fierbe totul circa 2 minute.

Intre timp, încinge restul de ulei într-un wok mare. Adaugă carnea de vită şi găteşte-o rapid, la foc mare, circa 1 minut, până când îşi schimbă culoarea, dar rămâne uşor în sânge la mijloc. Toarnă sosul de stridii şi mai găteşte-o puţin, amestecând până carnea se acoperă de sos. Pune tăieţeii şi supa în boluri, apoi adaugă vita cu sos de stridii.

Supa de taietei cu vita

Supa_de_taietei_cu_vita

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.