Supa de sparanghel cu crab

Printeaza

Supa de sparanghel cu crab din: zeama de pui, sparanghel, crabi, hasme, ulei, faina, sos de peste, piper, ou, ceapa.

Ingrediente:Supa_de_sparanghel_cu_crab

  • 1 l zeamă de pui
  • 300 g vârfuri de sparanghel verde
  • 200 g crabi sau crevete
  • 4 haşme
  • 1 lingură de ulei
  • 1 lingură făină de porumb
  • 2 linguri sos de peşte sare
  • piper
  • 1 ou
  • puţină ceapă verde pentru ornare

 

Mod de preparare:

Se lasă zeama de pui să fiarbă; intre timp se spală sparanghelul şi se împarte în două. Se lasă sparanghelul cca 5 minute la fiert in zeamă, apoi se ia de pe foc şi se asază alături.

Se înlătură intestinele crabilor. Apoi aceştia se spală şi se lasă să se scurgă de apă. Haşma se curăţă şi se taie bucăţi mici.

Se încinge uleiul într-un wok, haşma se căleşte la foc mic 2 minute. Se adaugă peştele, sparanghelul, crabii şi zeama şi se lasă să fiarbă 3 minute.

Se ia wokul de pe foc. Se amestecă făina de porumb cu puţină apă până devine o pastă omogenă, se adaugă peste supă şi se amestecă continuu.

Supa se pune din nou pe foc şi se lasă la fiert până când se îngroaşă puţin. Se adaugă sosul de peşte, se sărează şi se piperează după gust.

Se bate oul şi se adaugă în supă. Se amestecă oul bine în supă, până formează franjuri. Se presară ceapă verde deasupra şi se serveşte.

Supa de sparanghel cu crab

Supa_de_sparanghel_cu_crab

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.