Supa de sfela rosie cu smantana si verdeata

Printeaza

Supa de sfela rosie cu smantana si verdeata din: ceapă, unt, sfeclă roşie, usturoi, supă de legume, verdeaţă asortată tocată (mărar, pătrunjel), chili, oţet de vin alb sau de mere, smântână fermentată.

Ingrediente:Supa de sfela rosie cu smantana si verdeata

  • 1 ceapă
  • 2 linguri unt
  • 2 căţei de usturoi
  • 600 g sfeclă roşie
  • 1 l supă de legume
  • 2 fire pătrunjel
  • 3 linguri verdeaţă asortată tocată (mărar, pătrunjel)
  • 1 praf chili
  • câteva picături de oţet de vin alb sau de mere
  • 200 ml smântână fermentată

Mod de preparare:

Se toacă ceapa şi se căleşte în oală, în unt. Se adaugă căţeii de usturoi tăiaţi felii şi după 1 min. se adaugă şi-sfeda ddtojită şi tăiată cuburi. Amestecul se prăjeşte cca 2 min.

Se adaugă fire de pătrunjel, un praf de chili şi sare; se fierbe până ce se înmoaie legumele.  Se pasează supa şi seadaugă o parte din verdeaţa tocată, oţet şi sare.

Se repartizează supa în farfurii şi se ornează cu smântână şi restul de verdeaţă.

Supa de sfela rosie cu smantana si verdeata

Supa de sfela rosie cu smantana si verdeata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.