Supa de sfecla cu ou

Printeaza

Supa de sfecla cu ou din: sfecla, morcovi, radacina de patrunjel, cartofi, zeama de lamaie, smantana, chimen, apa, sare, piper, marar, ridichi, castravete, oua, frunze de sfecla.

Ingrediente:Supa_de_sfecla_cu_ou

  • 600 g sfecla
  • 2 morcovi
  • 1 radacina de patrunjel
  • 500 g cartofi
  • 1 legatura marar
  • zeama de la o lamaie
  • 500 g smantana
  • 2 lingurite rase chimen macinat
  • 1 l apa
  • sare
  • piper

pentru decor:

  • 1 legatura marar
  • 4 ridichi
  • 1 castravete lung
  • 2 oua fierte tari
  • frunze tinere de sfecla

 

Mod de preparare:

Cureţi legumele şi le speli. Tai cu¬buleţe cartofii şi îi fierbi. Razi sfecla, rădăcina de pătrunjel şi morcovii şi fierbi într-un litru de apă. Pasezi cartofii fierţi şi-i adaugi peste fiertura de legume. Condimentezi cu chimenul măcinat, sare şi piper după gust şi mai laşi să dea un pic în clocot.

La final, pui zeama de lămâie. Adaugi smântână în momentul servirii şi decorezi boliul de supă cu rondele de castravete şi de ri¬dichi, câte un sîeh d(e ou fiert, mărar şi frunze tinere de sfeclă (opţional).

Supa de sfecla cu ou

Supa_de_sfecla_cu_ou

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.