Supă de salată verde (sau lăptuci) cu costiţă afumată

Printeaza

Supă de salată verde (sau lăptuci) cu costiţă afumată

Ingrediente:Supă de salată verde (sau lăptuci) cu costiţă afumată

  • 4 salate (sau 2-3 mâini de lăptuci)
  • circa 150 g costiţă afumată sau şuncă afumată
  • 2 linguri făină
  • 1 ceapă
  • 3 ouă
  • sare şi piper după gust
  • condimente
  • puţin oţet
  • 1 legătură pătrunjel

 

Mod de preparare:

Frunzele de salată le speli bine, le tai şi le pui la fiert în 2 l de apă clocotită, în care ai pus puţină sare. Intr-o oală încingi uleiul şi pui o parte din costiţă (tăiată subţire), făina şi ceapa şi le laşi să se călească.

Strecori salata fiartă şi stingi rântaşul cu apa în care a fiert salata şi amesteci bine. Adaugi şi salata şi o laşi la fiert. Costiţa rămasă o prăjeşti într-o tigaie, adaugi ouăle bătute şi faci o omletă tare. Când s-a răcit o tai în bucăţi şi o adaugi în supă, lăsând-o să mai fiarbă.

Presari condimente, sare, piper după gust şi pătrunjel tăiat mărjnt. Dacă nu-ţi place supa aşa dulce, pune-i oţet sau sare de lămâie. Dar va fi ciorbă!

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • ciorba de laptuci

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.