Supă de salată verde cu costiţă afumată
PrinteazaSupă de salată verde cu costiţă afumată
- 1,200 kg salată verde
- 150 g costiţă afumată
- 50 g unt
- 1/2 lingură făină
- 2-3 ouă
- 3 l apă
- 1 legătură mărar
- 1 legătură pătrunjel
- cîteva fire de ceapă verde
- oţet
Mod de preparare:
Costiţa se taie bucăţi şi se prăjeşte, apoi se pun foile de salată tăiate julien şi se înăbuşe cu puţină apă.
Se adaugă 30 g unt, făina, ceapa tocată, verdeaţa tocată, sare şi se pune la fiert cu apa clocotită.
Din ouă se prepară o omletă cu restul de unt, şi se pune tăiată bucăţi in supă cînd este fiartă.
Se termină cu pătrunjelul tocat şi se acreşte cu oţet.
Pofta buna!