Supa de salata cu paste

Printeaza

Supa de salata cu paste din: carnati afumati, paste scurte, salata, ceapa, usturoi, morcov, radacina de patrunjel, lamaie, iaurt gras, faina, galbenusuri, ulei, verdeata, sare si piper negru.

 

Ingrediente:Supa_de_salata_cu_paste

  • 250 g cârnaţi afumaţi
  • 200 g paste scurte
  • 1 căpăţână salată
  • 1 ceapă de dimensiune medie
  • 4 căţei de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 4 linguri zeamă de lămâie
  • 500 g iaurt gras sau smântână degresată
  • 1 lingură făină
  • 2 gălbenuşuri
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri verdeaţă tocată (mărar, pătrunjel)
  • sare
  • piper negru măcinat

 

Mod de preparare:

Cureţi ceapa, usturoiul, morcovul şi pătrunjelul. Dai zarzavaturile pe răzătoarea mare sau le toci fin.

Tai cârnaţii în rondele. Incingi uleiul într-o oală şi căleşti zarzavaturile şi cârnaţii, pentru 2-3 minute.

Stingi apoi cu 3 1/2 litri de apă şi le fierbi 20 de minute, la foc mediu. Adaugi apoi pastele nefierte şi continui fierberea urmând indicaţiile de pe ambalaj.

Intre timp, speli salata frunză cu frunză şi le tai în fâşii.

Din iaurt, făină şi gălbenuşuri prepari o compoziţie pe care o diluezi cu câteva linguri de supă.

Torni amestecul în supă, sărezi şi condimentezi după gust şi laşi să mai clocotească pentru 10 secunde.

Adaugi frunzele de salată şi zeama de lămâie, iar după încă un minut, stingi focul şi presari verdeaţa fin tocată.

Acoperi oala cu un capac.

 

Supa de salata cu paste

Supa_de_salata_cu_paste

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.