Supa de rosii cu usturoi si menta

Printeaza

Supa de rosii cu usturoi si menta din: rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare, piper.

Ingrediente:Supa_de_rosii_cu_usturoi_si_menta

  • 2 kg rosii
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 4 linguri cu ulei de masline
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Crestează puţin roşiile şi opăreşte-le în apă cu iun praf de sare. Decojeşte-le uşor şi trece-le printr-o sită deasă. Separat, taie ceapa cât mai mărunt şi căleşte-o uşor în ulei cu adaos de apă. Stinge cu sucul de roşii şi lasă pe foc să spre final, dea în câteva clocote.

Subţiază cu apă caldă, în funcţie de cât de groasă vrei să iasă supa. Spre final, potriveşte gustul de sare şii piper. Adaugă aromatizeaz-o usturoiul zdrobit şi frecat cu sare şi două linguri cu ulei. Lasă pe foc să dea în câteva clocote, după c are serveşte-o rece.

Optional, adauga mai spre final, o cescuta cu orez fiert si aromatizeaz-o cu frunze de menta tocate.

Supa de rosii cu usturoi si menta

Supa_de_rosii_cu_usturoi_si_menta

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.