Supa de rosii cu taietei de casa

Printeaza

Supa de rosii cu taietei de casa din: rosii, ceapa, morcovi, dafin, faina, lapte, unt, oua, sare, piper.

Ingrediente:Supa de rosii cu taietei de casa

  • 1 kg roşii proaspete
  • 1 ceapă medie
  • 2 morcovi
  • 500-600 ml apă
  • 2 foi de dafin
  • 2 linguri rase cu făină
  • 150 ml lapte
  • 50 g unt
  • sare
  • piper

Pentru tăiţei:

  • 2 ouă
  • 200 g făină
  • sare

 

Mod de preparare:

Opăreşte 1 minut roşiile, curăţă-le coaja şi taie-le în bucăţi mici.

Topeşte untul într-o oală şi adaugă ceapa şi morbul tocate mărunt. Când ceapa devine translucîdă, adaugă două linguri cu făină şi amestecă (două minute) bine, astfel încât să nu rămână cocoloaşe.

Adaugă pulpa de roşii, apa şi foile de dafin. Acoperă oala cu un capac şi lasă supa să fiarbă vreo 20 de minute, calculate de la primul clocot.

Indepărtează foile de dafin şi pasează supa până ce devine fină şi cremoasă.

Pune laptele într-un vas separat, adaugă peste el un polonic cu supă, amestecă bine şi toarnă-l in supa fierbinte.

Pentru tăiţei, frământă ouăle uşor bătute cu furculiţa şi făina amestecată cu o linguriţă cu sare. Lasă aluatul să se odihnească 30 de minute, întinde-l într-o foaie foarte subţire.

Lasă foaia de aluat să se zvânte vreo 30 de minute, ruleaz-o apoi taie tăiţei foarte fini.

Tăiţeii fiind proaspeţi şi foarte subţiri, nu-i fierbe în supă, si, după ce ai stins focul, adaugă-i în supa fierbinte. Acoperă cu capac, şi serveşte după 10-15 minute.

 

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume reteta
Supa de rosii cu taietei de casa
Autor
Publicat pe
Timp preparare
Timp de gatire
Timp total

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.