Supa de rosii cu galuste si zarzavat

Printeaza

Supa de rosii cu galuste si zarzavat din: rosii, morcovi, usturoi, pastarnac, apa, ou, ulei, ceapa, sare.

Ingrediente:Supa de rosii cu galuste si zarzavat

  • 2 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 1 ceapă
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 400 ml apă
  • 1 kg de roşii
  • 1 ou
  • 1/2 linguriţă ulei de măsline
  • 3-4 linguri tărâţe de ovăz
  • 1 praf de sare

 

Mod de preparare:

Se curăţă 2 morcovi, 1 păstârnac mic, 1 ceapă şi 3-4 căţei de usturoi şi se pun la fiert 10-15 minute în 400 ml apă. Se adaugă 1 kg de roşii coapte, spălate, şi se mai fierb 20 minute.

Apoi se scot roşiile, se decojesc şi se pasează sau se mixează cu blenderul.

Se separă zeama de restul zarzavatului şi se amestecă cu roşiile pasate; se mai dă într-un clocot.

Pentru găluşte se bate 1 ou cu furculiţa, se adaugă 1/2 linguriţă ulei de măsline şi 3-4 linguri tărâţe de ovăz şi 1 praf de sare. între timp se pune un vas cu apă şi sare la fiert. Când clocoteşte se dă focul mic şi se pun găluştele cu grijă, cu o lingură.

Se acoperă cu capac şi se fierb la foc mic până se umflă şi plutesc la suprafaţă. Se scot găluştele cu spumiera şi se pun în supă.

 

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume reteta
Supa de rosii cu galuste si zarzavat
Autor
Publicat pe
Timp preparare
Timp de gatire
Timp total

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.