Supa de rosii cu dovlecei si frunze de busuioc

Printeaza

Supa de rosii cu dovlecei si frunze de busuioc din: rosii, dovlecei, usturoi, supa de legume, ulei, suc de lamaie, frunze de busuioc, sare.

Ingrediente:Supa_de_rosii_cu_dovlecei_si_frunze_de_busuioc

  • 6 rosii foarte coapte
  • 2 dovlecei
  • 2 catei de usturoi
  • 300 ml supa din concentrat de legume
  • 4 linguri ulei
  • sucul unei lamai
  • 2-3 frunze busuioc
  • sare

 

Mod de preparare:

Intr-o oală, se pune supa din concentrat de legume, jumătate din cantitatea de ulei, usturoiul şi sarea. Separat, roşiile se scufundă 10 secunde în apă clocotită, se scot şi se curăţă de pie­liţe şi seminţe. Pulpa se taie şi se adaugă în oala cu supa falsă. Se purre amestecul pe foc şi se lasă 5 minute din momentul în care începe să fiarbă.

Se adaugă dovleceii tăiaţi mărunt, din care se opresc 3-4 linguri de dovlecel crud pentru a servi supa. Restul dovleceilor adă­ugaţi în amestecul de supă falsă şi pulpă de roşie se lasă să fiarbă 10 minute.

Conţinutul oalei care a fiert se mixează cu restul uleiului, cu frunzele de busuioc şi sucul de lămâie. Se dă la frigider pentru 2 ore şi se serveşte apoi cu cuburi mici de dovlecel crud.

Supa de rosii cu dovlecei si frunze de busuioc

Supa_de_rosii_cu_dovlecei_si_frunze_de_busuioc

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Arata bine supa de rosii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.