Supă de roşii cu ciuperci

Printeaza

Supă de roşii cu ciuperci

Ingrediente:Supă de roşii cu ciuperci

  • 5 căni roşii tăiate
  • 3 căni apă
  • 1 cană ciuperci proaspete tăiate felii (sau din conservă)
  • 1 ceapă mare tăiată mărunt
  • 1 ardei gras
  • 1/4 cană orez integral
  • 1/2 ţelină răzuită
  • 1/4 cană suc proaspăt de lămâie
  • 1/2 linguriţă coajă de lămâie
  • 1 lingură miere
  • 5-6 căţei de usturoi răzuit
  • 2 linguri busuioc
  • 2 linguri ulei măsline
  • 1 foaie de dafin
  • sare după gust

 

Mod de preparare:

Cureţi ceapa, ardeiul, ţelina şi usturoiul şi le tai cum vrei, bastonaşe, felioare, apoi le pui la călit în ulei şi puţină apă. Adaugi ciupercile şi le căleşti 10 minute.

Adaugi restul apei şi orezul şi laşi să fiarbă 20 de minute. Dai roşiile prin blender şi le adaugi la ciorbă împreună cu mierea, zeama şi coaja de lămâie, foaia de dafin şi busuiocul.

Potriveşti supa de sare si mai lasi la fiert 15-20 de minute

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.