Supa de rosii cu busuioc
PrinteazaSupa de rosii cu busuioc din: ceapa, usturoi, ulei, rosii, paine, supa de pui, busuioc, sare, piper.
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 75 ml ulei
- 1 conservă roşii în bulion
- 4-5 felii pâine de o zi-două
- 750 ml supă de pui
- câteva frunzuliţe busuioc
- sare si piper
Mod de preparare:
In oala de fiert se pun ceapa tocată şi usturoiul tăiat feliute la călit în ulei.
După ce s-au înmuiat, se adaugă roşiile şi se lasă să ajungă la punctul de fierbere, se mai ţine 10 minute.
Apoi se măruntesc, se adaugă jumătate din cantitatea de pâine, numai miezul şi se toarnă supa. Se potriveşte gustul de sare şi pjper.
Se lasă să fiarbă aproximativ 10 minute, se aduce la masă cu restul de pâine, busuioc şi, după gust, un pic de ulei picurat deasupra.
Supa de rosii cu busuioc
Pofta buna!