Supa de ridichi cu perisoare
PrinteazaSupa de ridichi cu perisoare din: ridichi, ceapa verde, unt, faina, supa de legume, iaurt, sare, piper, carne de pui, orez, patrunjel, ou.
pentru supa:
- 2 legaturi ridichi
- 2 ridichi ceapa verde
- 1 lingura unt
- 1 lingura faina
- 500 ml supa de legume
- 200 ml iaurt
- sare
- piper
pentru perisoare:
- 200 g carne de pui tocata
- 1 lingura orez
- 1 lingura patrunjel verde tocat
- 1 ou
- sare
- piper
Mod de preparare:
Căleşti în unt ceapa tocată, adaugi ridichile tăiate felioare şi, când încep să se înmoaie, presari făina, amestecând continuu. Stingi cu supa de legume caldă şi laşi să fiarbă 10 minute la foc potrivit. Intre timp, amesteci carnea tocată cu orezul opărit în câteva clocote, adaugi pătrunjelul, oul şi condimentezi cu sare şi piper după gust.
Iei cu linguriţa din compoziţie şi modelezi perişoarele mici, pe care le adaugi în supă. Le laşi să fiarbă 15 minute la foc mic. Dregi supa cu iaurt şi o servesti fierbinte.
Supa de ridichi cu perisoare
Pofta buna!
Eu nu am pus niciodata rinichi in supa … mi se pare ciudat