Supa de pui si rosii
PrinteazaSupa de pui si rosii din: carne de pui, rosii, ceapa, orez, zahar, patrunjel, sare.
- 1 kg carne de pui
- 1 kg rosii
- 1 cescuta orez
- 1 lingurita zahar
- 1 legatura de patrunjel
- sare
Mod de preparare:
Puiul se curata si se spala bine apoi se transeaza si se pune la fiert intr-o oala cu 2 l de apa rece si o lingura de sare. Se adauga ceapa curata, spalata si taiata in sferturi. In timp ce fierbe puiul se spala rosiile, se curata de cotoare apoi se taie in sferturi si se pun la fiert intr-o alta oala.
Orezul se alege, se spala, apoi se fierbe separat. Dupa ce s-au fiert rosiile se scot, se curata de pielite si se trece prin sita amestecand pasta obtinuta cu orezul fiert si turnand totul in oala in care fierbe puiul. Se mai lasa sa dea cateva clocote si se adauga zaharul.
Cand se serveste supa de pui se presara in farfurii patrunjel proaspat tocat foarte fin.
Pofta buna!