Supa de pui orz si cimbru

Printeaza

Supa de pui orz si cimbru din: ceapa, foi de dafin, cimbru sau rozmarin, morcov, păstărnac, ţelină, cartofi, ţelină, supă de pui, orz sau arpacaş, carne de pui, pătrunjel.

Supa_de_pui_orz_si_cimbru

Ingrediente:

  • 1 ceapa mare, tocată
  • 2 foi de dafin,
  • câteva crenguţe de cimbru sau rozmarin
  • 1 kg amestec de legume: morcov, păstărnac, ţelină, cartofi
  • 2 codiţe de ţelină
  • 1,5 litri supă de pui
  • 150 g orz sau arpacaş
  • 250-300 g carne de pui fiartă
  • 1 legătură pătrunjel proaspăt, tocat

Mod de preparare:

Odată ce puiul e fiert, lasă deoparte la cald. Curăţă de coajă şi taie toate legumele. Toacă şi ţelina. Intr-un vas pune supa şi toate legumele, adu la punctul de fierbere şi apoi adaugă orzul.

Lasă să fiarbă înăbuşit 30 min sau până când orzul şi legumele se pătrund. Intre timp, dezosează puiul şi desfă carnea fâşii. Potriveşte gustul supei de sare şi piper şi porţionează în boluri.

Serveşte cu fâşii de carne pusă deasupra şi presărat cu pătrunjel. Serveşte cu pâine crocantă.

Supa de pui orz si cimbru

Supa_de_pui_orz_si_cimbru

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.