Supa de pui cu nuci

Printeaza

Supa de pui cu nuci din: supa de legume, carne de pasare, praz, cartofi, smantana, miez de nuca, patrunjel, faina, margarina, cimbru, sare, piper.

Ingrediente:Supa_de_pui_cu_nuci

  • 1 l supa de legume
  • 250 g carne de pasare
  • 1 fir de praz
  • 2 cartofi
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 100 g miez de nuca
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lingurita faina
  • 300 g margarina sau unt
  • cimbru
  • sare
  • piper negru macinat

 

Mod de preparare:

Cureţi şi speli prazul şi cartofii. Tai prazul în rondele fine, cartofii în cuburi, iar carnea în bucăţi mai mici. Topeşti margarina în oala pentru ciorbă şi căleşti carnea şi prazul, amestecând uşor. Stingi cu supa fierbinte de legu¬me, adaugi cartofii şi puţin cimbru şi laşi să fiarbă până când legumele şi carnea s-au înmuiat.

Amesteci smântână cu făina şi torni amestecul în oală, în fir subţire. Laşi să dea în câteva clocote, apoi sărezi şi condimentezi supa după gust şi stingi focul. Prăjeşti puţin miezul de nucă în cuptor şi îl mărunţeşti.

Serveşti supa împreună cu nuca şi pătrunjelul fin tocat, pentru ca fiecare să-şi adauge în porţie, după gust.

Supa de pui cu nuci

Supa_de_pui_cu_nuci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.