Supa de pui cu cocos, ghimbir si busuioc

Printeaza

Supa de pui cu cocos, ghimbir si busuioc

Ingrediente:Supa de pui cu cocos, ghimbir si busuioc

  • 2 piepţi de pui
  • 50 cl lapte de cocos
  • 1 ardei proaspăt
  • 2 cepe verzi
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 bucată de ghimbir
  • 1 lămâie verde
  • 32 linguri de sos vietnamez nuoc-mam
  • 1 legătură de busuioc

Preparare:

Taie piepţii de pui în fâşii. Curăţă ghimbirul si usturoiul. Striveste-i cu presa de usturoi. Spală lămâia verde cu apă caldă. Sterge-o si apoi rade-i coaja cât mai fin. Varsă laptele de cocos într-o cratiţă. Diluează-l cu 50 ci de apă. Pune-l la fiert.

Adaugă ghimbirul şi usturoiul, coaja de lămâie, apoi pieptul de pui feliat. Lasă să fiarbă 20 de minute la foc mic. Curăţă ardeiul, scoate-i seminţele şi nervurile. Taie-l apoi în bucăţi mici. Curăţă şi taie fin cepele şi cu o parte de frunze. Stoarce miezul lămâii.

După ce a fiert, adaugă cepele tăiate, ardeiul, sosul vietnamez şi sucul de lămâie. Amestecă şi ia de pe foc. Pune supa în boluri. Serveşte-o fierbinte, cu frunze de busuioc mărunţite.

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Delicioasa reteta asta de supa cu cocos. E prima oara cand folosesc cocos in supa. Foarte, foarte buna.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.