Supa de praz cu smantana si crutoane

Printeaza

Supa de praz cu smantana si crutoane din: praz, morcovi, ceapa, cartofi, patrunjel verde, sare, untdelemn, smantan, crutoane.

Ingrediente:Supa_de_praz_cu_smantana_si_crutoane

  • 500 g praz
  • doi morcovi
  • o ceapa
  • 3 cartofi
  • o legatura de patrunjel verde
  • sare

facultativ:

  • 100 ml untdelemn
  • 4 linguri smantana
  • crutoane

 

Mod de preparare:

Prazul se curăţă de foile exterioare şi de partea verde mai fibroasă, după care se spală şi se taie în bucăţi late de 1-2 cm. Ceapa se toacă mărunt, iar morcovii se dau pe râzătoare. Cartofii se taie cubuleţe. Se înăbuşă cu puţină apă prazul, ceapa şi morcovii.

Dacă se pregăteşte cu untdelemn, atunci se călesc puţin legumele, după care se sting cu câteva linguri de apă şi se înăbuşă. Când s-au înmuiat, se adaugă doi litri şi jumătate de apă, sare, cartofii tăiaţi cubuleţe. Se lasă să fiarbă până sunt gata toate legumele, după care se pune pătrunjel tocat, se aşază capacul şi se mai lasă pe foc un minut.

Dacă se doreşte, se poate drege cu puţină smântână şi se poate mânca cu crutoane.

Supa de praz cu smantana si crutoane

Supa_de_praz_cu_smantana_si_crutoane

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.