Supa de praz cu condimente

Printeaza

Supa de praz cu condimente

Supa de praz cu condimente

Ingrediente:

  • 4 fire de praz
  • 1 l apa
  • 2 linguri unt
  • sare
  • piper
  • 4 felii paine alba sau neagra (dupa gust)
  • 1 lingura condimente
  • 2 galbenusuri
  • 100 ml lapte

 

Mod de preparare:

Se spala prazul, se curata foile mai aspre care se invelesc si partile verzi de la coada, apoi se taie in bucati de 3 cm. Se pune untul la incins intr-o cratita si se pun sa se caleasca bucatile taiate de praz.

Se amesteca usor cu lingura de lemn pana ce devin aurii. Separat se fierbe apa cu condimente. Se toarna peste prazul din cratita si se lasa sa fiarba la foc mic, timp de 20 de minute.

Feliile de paine alba sau neagra se pun pe fundul castronului cu supa. Intr-un vas de plastic sau portelan se freaca cele 2 galbenusuri cu lapte rece. Cand supa este gata se toarna usor peste oua, amestecand intruna sa nu se taie, apoi se pune o bucatica de unt.

Se toarna din nou, peste bucatelele de paine din castron. Cand untul s-a topit, se serveste.

Supa de praz

Supa_de_praz1.jpg Supa_de_praz2.jpg Supa_de_praz.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi place supa de praz.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.