Supa de post cu orez

Printeaza

Supa de post cu orez din: ceapa, telina, nap, morcovi, praz, varza, orez, ulei, piper, sare.

Ingrediente:Supa de post cu orez

  • 1 ceapă mai mare
  • 1 rădăcină de telină sau frunze de telină
  • 1 nap
  • doi morcovi
  • 1-2 bucăţi de praz
  • 1/2 varză
  • 1 lingură plină de orez
  • 2-3 linguri ulei
  • piper şi sare, după gust

 

Mod de preparare:

Zarzavatul se spală bine, se curăţă şi se toacă mărunt. Intr-un vas (oală/cratiţă de peste 3 I) se pun 2 linguri de ulei, iar când acesta s-a încins se pune zarzavatul tocat şi orezul bine spălat. Când legumele s-au rumenit, se adaugă 2 I apă, sarea şi se lasă la fiert la foc mediu, cam o oră şi jumătate.

După ce a fiert, se lasă să se răcească puţin, apoi fiertura se strecoară, zeama se repune în vas, iar zarzavatul fiert se dă printr-o sită (strecurătoare mai deasă).

Piureul de zarzavat astfel obţinut se amestecă cu zeama, rezultând o supă mai densă (cremă). Se mai adaugă 1 lingură de ulei crud şi se poate servi la masă cu crutoane sau felii de pâine prăjită (canapele).

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.