Supa de post cu dovleac
PrinteazaSupa de post cu dovleac din: dovleac, cartofi, ceapa, usturoi, dafin, sare, piper, crutoane.
- un dovleac nu foarte mare
- 2 cartofi
- 2 cepe
- 3 căţei usturoi
- un cub concentrat legume
- o foaie dafin
- sare
- piper
- crutoane, pentru servit
- 200 g margarina
- pătrunjel
Mod de preparare:
Se curăţă dovleacul de coajă şi seminţe şi se taie cuburi mari. La fel, se taie cartofii. Ceapa şi usturoiul mărunt tocate se călesc în margarină, se adaugă dovleacul şi cartofii şi se lasă 5 minute.
Se acoperă cu apă, se pun concentratul şi foaia de dafin şi se lasă 30 de minute la fiert. Se mixează, apoi se potriveşte gustul de sare şi piper şi se aduce la masă cu pătrunjel şi crutoane.
Pofta buna!