Supa de porumb verde

Printeaza

Supa de porumb verde 

Ingrediente:Supa de porumb verde

  • 6 ştiuleţi de porumb
  • 6 l apă
  • 1 morcov
  • 1 pătrun­jel
  • 1 ceapă
  • 2 pahare lapte
  • 1 lingură margarină
  • 1 lingură făină
  • 1 ou
  • sare
  • 1/2 linguriţă mărar tocat

 

Mod de preparare:

Cu un cuţit bine ascuţit tai boabele crude de porumb de pe coceni. Pui la fiert cocenii împreună cu ceapa şi zarzavatul tăiat mărunt. După ce au fiert o oră, strecori, iar zeama limpede o pui din nou la foc să fiarbă împreună cu boabele de porumb cam o jumătate de oră.

Strecori din nou, pasezi boabele (le dai prin sită) şi fierbi din nou. Când începe să fiarbă adaugi făina amestecată cu laptele şi margari­na. Mai dai un clocot, două, iei supa de pe foc, o dregi cu un ou, o potriveşti de sare şi presari mărar tocat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.