Supă de peşte cu usturoi

Printeaza

O reteta delicioasa de supa din: cod, morcov, telina, radacina de patrunjel, ceapa, ceapa rosie, cartofi, usturoi verde, rosii, ulei, seminte de susan, sare, piper, patrunjel.

Ingrediente:Supă de peşte cu usturoi

  • 500 g trunchiuri de cod
  • un morcov
  • un sfert ţelină
  • o rădăcină de pătrunjel
  • o ceapă albă
  • o ceapă roşie
  • 3 cartofi
  • o legătură usturoi verde
  • două roşii
  • 75 ml ulei de floarea-soarelui
  • o lingură cu seminţe de susan
  • sare
  • piper
  • pătrunjel

Mod de preparare:

Morcovul, ţelina şi rădăcina de pătrunjel se curăţă de coajă, se spală, se taie cubuleţe şi se pun într-un castron. Ceapa albă şi ceapa roşie se curăţă de foi, se spală, se taie sferturi sau cubuleţe şi se pun lângă legumele tocate.

Se încinge uleiul într-o tigaie, se pun legumele şi se călesc până se înmoaie. Se pun la fiert doi litri de apă şi când începe apa să clo­cotească se adaugă legumele călite.

Se lasă să fiarbă 10 minute, se adaugă cartofii curăţaţi de coajă şi tăiaţi cuburi. Se condi­mentează şi când cartofii sunt aproape fierţi se adaugă roşiile tăiate felii, usturoiul tocat şi peştele tăiat bucăţi mici.

Se fierbe totul circa 10 minute, dar la foc mic, ca să nu se sfărâme peştele. Se presară pătrunjel tocat, se opreşte focul şi se acoperă cu un capac 10 minute.

Supă de peşte cu usturoi

Supă de peşte cu usturoi

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.