Supa de peste cu telina, morcov si praz

Printeaza

Supa de peste cu telina, morcov si praz din: file de crap fitofag, boabe de piper, boabe de ienibahar, foi de dafin, albitură (rădăcină de pătrunjel sau păstârnac), ţelină verde, morcovi, rădăcină de ţelină, ceapa, praz, apă, ardei gras roşu, sare, piper, marar.

Supa_de_peste_cu_telina_morcov_si_praz

Ingrediente:

  •  500 g file de crap fitofag
  •  6 boabe de piper
  •  3 boabe de ienibahar
  •  1 foaie mare de dafin
  •  150 g albitură (rădăcină de pătrunjel sau păstârnac)
  •  2 fire ţelină verde
  •  2 morcovi
  •  150 g rădăcină de ţelină
  •  2 cepe
  •  150 g praz
  •  1200 ml apă
  •  1 ardei gras roşu
  •  sare, piper
  •  1 fir mărar

Mod de preparare:

Se spală peştele, se aşază în oală şi se adaugă mirode­niile. Se curăţă ardeiul gras de cotoare, seminţe şi pieliţele albe; se taie felii pulpa. Se curăţă albitura; se leagă în mănunchi, cu aţă şi se adau­gă în oala cu peşte. Se adau­gă şi cepele curăţate şi se toarnă apa; se dă în clocot.

Se reduce apoi focul şi se lasă să fiarbă supa la foc moale, cca 45 min. Se strecoară apoi printr-o sită deasă. Se taie felii restul de legu­me şi se acoperă cu supă; se fierb până ce se înmoaie ţelina verde se adaugă în ul­timul rând, împreună cu feli­ile de ardei gras.

Se reintroduc în supă bucăţile de carne; se sărea­ză, se piperează şi înainte de servire se presară deasupra mărar tocat.

Supa de peste cu telina, morcov si praz

Supa_de_peste_cu_telina_morcov_si_praz

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.